Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΝΑΣΩ

3 φίλες συζητούν.
Ξέρεις τη φάση, τσιγάρο, ποτό στο χέρι, και αραλίκι έξω από το μπαρ-γιατί Ιούλιος, ζέστη, στρίμωγμα με άλλους 100 δε γίνεται.
Και ναι, η συζήτηση θα πάει στο γκομενικό. Οι βραδιές φιλοσοφικών αναζητήσεων προυποθέτουν και ποσότητες κατανάλωσης αρκετού αλκοολ και διαφορετικού "ίσως" περιβάλλοντος ( το ίσως σε εισαγωγικά, με τα γούστα του ο καθένας).
Και σε ερωτώ: τι συμβαίνει σήμερα; Γιατί τόση μιζέρια; Και σε διαβεβαιώνω, είναι ανεξαιρέτου φύλου, boys and girls. Από πότε η φάση περνάω καλά με όποιον θέλω, όποτε θέλω, κάτω τα taboo και οι προκαταλήψεις μετεξελίχθηκε σε έλλειψη επικοινωνίας; Γιατί μόνο έτσι μπορώ να το μεταφράσω. Οκ, ζούμε σε μία εποχή που τα πάντα είναι εύκολα αλλά και που όλοι έχουν τα προβλήματά τους. Και έχεις και τα οικογενειακά, και τα οικονομικά, και τη δουλειά, και ένα κράτος που πάει στο διάολο και πού να βάζεις τώρα άλλες σκοτούρες στο κεφάλι. Have fun βρε αδερφέ και μη σε νοιάζει. Τότε γιατί όλο και περισσότερο ακούω ανθρώπους γύρω μου να μιζεριάζουν; Μήπως τελικά κάτι δεν πάει καλά; Και στο κάτω κάτω πού πήγε ο έρωτας βρε παιδί μου, η επαφή, όλα πια θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της απόλαυσης; Ή όλα πια μας φαίνονται τόσο δύσκολα, όπως και μία σχέση; Καταπίεση, γκρίνια, κι άλλα προβλήματα δηλαδή. Άσε που θα φας και τα μούτρα σου μάλλον. Άρα καλύτερα κλείσου στο καβούκι σου και χαλαρά. Καλύτερα μόνος μου και με το κεφάλι μου ήσυχο. Ατάκα σταθμός κατά τη γνώμη μου. Κάτσε βρε αδερφέ. Από πότε το να αφήνεις κάποιον να σε αγγίξει εκεί, μέσα σου, πέρα από το φίλο σου ή τη μάνα σου ισοδυναμεί με το ότι θα έρθουν τα χίλια μύρια κακά; Ναι ίσως πληγωθείς και σίγουρα άλλο τόσο θα πληγώσεις. Ναι θα υπάρξουν και προβλήματα. Αλλά τώρα τελευταία πολλοί πληγωμένοι μαζευτήκαμε με πολλά προβλήματα. Και εντελώς χαμένοι στη μετάφραση. Η φάση είμαι σε σχέση υπολειτουργεί (τείνει προς εξαφάνιση θα έλεγα), η φάση περνάω καλά ή αλλιώς "it's complicated" ( άλλη ατάκα σταθμός) υπερλειτουργεί-μιας και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία-υπολειτουργεί όμως στην ουσία, αλλιώς όλοι θα ήμασταν happy.
Lost in the translation.
Ένα μεταφραστή παρακαλώ.
Και ένα μοναστήρι.

(το κείμενο δεν απευθύνεται σε εσένα φυσικά που έχεις κάνει τις όποιες επιλογές σου και είσαι ικανοποιημένος με αυτές. Ευχαριστώ)

Η μοναχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου